Vše co potřebujete vědět o obrázku "na míru"

 

Do knížek JÁ TO MĚL PRVNÍ! a JÁ TO MĚL PRVNÍ! 2 (ale i dalších knížek, které si v mém e-shopu můžete koupit) vždy píšu osobní věnování nebo kreslím obrázek podle fotky. V tomto článku najdete odpovědi na otázky, které mi v souvislosti s věnováním nejčastěji pokládáte.

1) Je možné koupit si knížku bez věnování za standardní cenu?

U mě v e-shopu bohužel ne. Je to z toho důvodu, že sama knížky od nakladatelství odkupuji. Aby se mi jejich prodej vyplatil, musím přidat přirážku, se kterou se na standardní cenu, za jakou si knížky můžete koupit v běžných internetových knihkupectvích, nikdy nemůžu dostat. Proto alespoň nabízím něco navíc - tedy buď textové věnování nebo věnování a obrázek na míru.

2) Za jak dlouho vám knížku pošlu?

Ne e-shopu mám obvykle uvedenou dobu odeslání až 3 dny od chvíle, kdy objednávku uhradíte a také mi pošlete podklady ke kreslení. Ve většině případů ale knížky posílám dřív - někdy do druhého dne, někdy do dvou. Záleží na aktuálním vytížení, dobu vždy aktualizuji v popisku u knížek. 3 dny mám uvedenou spíš jako rezervu pro případ, kdy se sejde více objednávek najednou. Pokud na knížku opravdu spěcháte, můžete se mi ozvat. Když toho zrovna nebudu mít moc, knížku vám mohu nakreslit přednostně.

Knížky pouze s textovým věnováním posílám nejpozději do druhého pracovního dne.

3) Co od vás budu ke kreslení obrázku potřebovat?

✅ fotky osob, které chcete na obrázku mít a jejich jména. Fotky mi můžete poslat zvlášť, nemusí být všichni na jedné. Já už si to poskládám, stejně nikdy nekreslím úplně přesně podle fotky. Potřebuju vidět především hlavní rysy - tzn. jaký má osoba účes (takže fotky prosím bez čepic 🧢), jestli nosí brýle, má vousy atd. V ideálním případě by fotky měly být aktuální - hlavně dětí, které se rychle mění.
✅ skvělé je, když mi pošlete i nějakou informaci, která se dá dobře nakreslit. Např. hraje na nějaký hudební nástroj, rád/a čte knihy, nosí zásadně dlouhé sukně, chová králíky atp. Čím víc věcí, podle kterých se pak obdarovaný na fotce pozná, tím lépe.
✅ je možné, že se vás občas na něco budu potřebovat doptat, proto sledujte e-mail - čím dřív mám všechny potřebné informace, tím dřív se můžu pustit do kreslení 😉.

4) Jsou knížky vhodné i pro tatínky?

Určitě! Věnování jsem kreslím nejen pro maminky, ale i pro táty, babičky, dědečky, paní učitelky... Zkrátka pro každého, kdo má s malými dětmi co do činění.

5) Je potřeba mít vymyšlené textové věnování?

Určitě to nutné není. Text ráda vymyslím sama na základě informací, které mi poskytnete. Věnování píšu vždy svým jménem a přidávám svůj podpis. Ale pokud si chcete věnování k obrázku připsat sami svou vlastní rukou, samozřejmě to není problém. Případně si můžete dopsat své vlastní věnování na protější stranu.

6) Lze si objednat pouze obrázek bez knížky?

Po domluvě to lze udělat tak, že si objednáte knížku a já obrázek nakreslím na samostatný papír a ne přímo do knížky. Dostane tak knížku a obrázek zvlášť, ovšem i v tomto případě se bude jednat o rychlou černobílou kresbičku, nikoliv propracovaný portrét.

A proč vůbec někomu darovat knížku s obrázkem na míru? PROTOŽE RADOST Z NÍ BUDE MNOHONÁSOBNĚ VĚTŠÍ! Vše, co je osobní, personalizované, má pro obdarované vždy větší hodnotu. I když to není žádný hyperrealistický portrét, mám zpětnou vazbu, že se v obrázcích obdarovaní poznávají a moc je věnování potěší. Na závěr přidávám několik reakcí od zákazníků a pár ukázek realizovaných věnování:

Muž byl z ilustrace dojatý a hrozně se smál, když na něj vykoukla i ta KŇÁP pohlednice :D. Večer jsme pak místo vyplňování daňového přiznání četli spolu komiksy a popravdě to bylo jedno z nejlepších "rande" co jsme měli za poslední dobu! :)

...

Chci Vám dodatečně poděkovat za knížky a ilustrace. Jsou super, manželka byla nadšená. Obrázky rodiny ji až dojaly :-) 

...

Objednaná kniha s ilustrací na míru mela neskutečný úspěch! Moc děkuji.

...

Dnes jsem si vyzvedla knížku a jsem nadšená. Musím říct, ze jste to opravdu vystihla. Vypadají jako ve skutečnosti. 

...

Chtěla bych moc poděkovat za velice rychlé dodání knížek "Já to měl první" i s osobním věnováním a ilustrací od autorky. Knížky udělaly obdarovaným velikou radost, jsou vtipné a ze života.

...

Z knížky jsem vyloženě nadšená, vtipný text!! Doufám, že to dcera i snacha ocení, ale co vim určitě, najdou se tam.

...
 

Kniha byla rychleji než z Alzy 😁. Když si pomyslím, že jste ještě dělala to věnování... Moc děkuji. Jsem z toho nadšená a moc se těším, až knihu předám.

...

Objednala jsem kalendář a knihu s osobním věnováním a personalizovaným obrázkem, jsem moc spokojená s výsledkem a bude to krásný vánoční dárek pro manžela.

...

Krásná a originální kresba přímo na míru přesně podle naznačeného zadání.

...

Velmi oceňuji její schopnost stylizace, kdy při individuální práci jednoduchými črtami vyjádří podle fotografie podstatu a vdechne život komiksovému avataru, který se podobá vám nebo vašim dětem.